Aby zamówić napisz na sklep@esterydy.pl lub [wyślij wiadomość poprzez formularz tutaj]
Aby zamówić napisz na sklep@esterydy.pl (wysyłka w cenie) [wyślij wiadomość]

Przepis na lasagne - zł


Ten przepis na lasagne zawiera wystarczającą ilość węglowodanów, abyś po zjedzeniu jej miał siłę na cały trening. Koszt jej wykonania również jest niski, robi się ją z bardzo łatwo dostępnych składników. Jest bogata w mnóstwo witamin, D, C i B6. Jest to świetne rozwiązanie, na którym nie ucierpi ani Twój portfel ani waga.

Kalorie: 424

Węglowodany: 28g

Białko: 68g

Tłuszcz: 5g

Składniki:

700G mielonej, beztłuszczowej piersi z indyka
niecałe 2 szklanki słodkiego ziemniaka w plasterkach
białko z jednego jajka
pół szklanki beztłuszczowego twarogu
110 gram tłustej mozzarelli
2 małe pomidory
425 gram sosu pomidorowego z małą zawartością sodu
1/3 szklanki grzybów w plasterkach
1/3 szklanki czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
łyżka pasty czosnkowej
pół szklanki kolendry
łyżka włoskich przypraw
pieprz i sól dla smaku

Przygotowanie:

Ustaw piekarnik na 190°C
Ostrym nożem pokrój słodkie ziemniaki na plasterki
Oddziel pomidory, cebulę i grzyby a następnie je posiekaj
Następnie pomieszaj białko z twarożkiem i odłóż wszystko na bok
Podsmaż na patelni czerwoną cebulę razem z pastą czosnkową
Dodaj do tego mięso, kolendrę, grzyby, pomidory oraz sos pomidorowy, posyp to wszystko włoskimi przyprawami, solą oraz pieprzem
Zrób lasagne tak, aby się nie rozpadła. Dodaj posiekane wcześniej plasterki ziemniaków, sos mięsny i twaróg.
Na sam wierzch daj mozzarellę
Całość przykryj folią aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika, lasagna powinna być gotowa za 45 minut.

Czas i trudność przygotowania:

Korzystając z poradnika przygotowanego wyżej, każdy powinien sobie poradzić ze stworzeniem takiego dania, nie trzeba być szefem kuchni. Każdy, kto zastosuje się do wszystkich 9 punktów, powinien dać radę przygotować pyszną lasagne.

Samo zbudowanie lasagni powinno zająć 15 minut, ale zależy to od stopnia zaawansowania kucharza, jeżeli ktoś ma czas, warto się nie spieszyć i zrobić wszystko dokładnie. Potem danie spędza 45 minut w piecu, pod warunkiem, że wcześniej go nagrzaliśmy. W związku z tym, przygotowanie takiego dania powinno zająć średnio 60 minut.